OCUPACIÓ I EMPRENEDORIA - EINES

 

CONEIX LES EINES PER TROBAR FEINA

Tot seguit presentem una sèrie d’eines i recursos que t’ajudaran en la teva recerca de feina.  Symbaloo SLO Monjos

 

El SLO MONJOS ha presentat el nou aplicatiu de Symbaloo que ha creat per facilitar l’accés dels usuaris a la recerca de feina 2.0.

La nova pàgina d’inici que troben els usuaris del Club de la feina en els ordinadors del servei és una drecera per accedir a tots els portals més utilitzats en la recerca de les ofertes, formació, orientació, sectors i ocupacions, tràmits administratius i xarxes socials.

 

Com utilitzar el Symbaloo-SloMonjos?

La pàgina del Symbaloo  s’organitza en petits quadrats agrupats en colors segons la seva temàtica. Per accedir a la pàgina web només es necessari clicar a sobre del quadrat i directament anirem a l’adreça seleccionada sense necessitat d’escriure la Url.

 

Com està organitzat?

Color groc: tràmits administratius i informació general. Podem accedir a renovar la demanda d’ocupació, sol·licitar certificats del Sepe, demanar cita prèvia a l’Inem...

Color fucsia: cercador de sectors economics amb futur i ocupacions.

Color vermell: canals de recerca de feina. Trobaràs portals genèrics de recerca d’ofertes, portals d’Etts, informació per treballar a l’estranger i com fer recerca d’empreses...

Color taronja: orientació. Diccionaris de competències, test per avaluar els teus interessos, com determinar el teu objectiu professional, balanç competencial..

Color blau: formació. Estudiar a Catalunya, formació reglada i no reglada, idiomes, informàtica, acreditacions...

Color verd: tècniques de recerca de feina. Com fer un CV per competències, cartes de presentació, proves i entrevista de selecció. Canals de recerca de feina.

Color marró: correus electrònics i xarxes socials (Linkedin, Twitter, Facebook, Viadeo, Xing..)

 

Si voleu us podeu posar la pàgina del Slo Monjos-Symbaloo com a pàgina d’inici als vostres ordinadors.

 

 

Networking

Entem per Networking la xarxa de contactes o el "boca a boca". Es tracta de construir relacions amb persones del teu entorn professional, social, amistats, familia que et puguin facilitat ara o en un futur possibilitats de trobar feina.

És l'habilitat d'establir una xarxa de contactes que siguin profitosos per a totes les persones implicades. El networking té diferents finalitats: trobar feina, cercar oportunitats de negoci, intercanvi de know-how, establiment d'aliances, entre d'altres. És una filosofia que es basa en compartir informació, coneixements, idees i altres contactes mitjançant l'establiment de relacions de col·laboració. Es basa en el principi de reciprocitat i té un efecte multiplicador. 

Concepte

Bcn Activa. Càpsula de coneixement

Networking: crea i amplia la teva xarxa de contactes

 

 

Marca Personal

Construir una marca personal és una manera de mostrar qui som com a treballadors davant les empreses i reclutadors.

En moments en que hi ha moltes candidatures pel mateix lloc de treball, es fa necessari crear una marca personal que et diferenciï de la resta. Les xarxes 2.0 permeten difondre la teva marca per diferents canals, facilitant-te crear una marca de prestigi.

 Eines 2.0. Bcn Activa