OCUPACIÓ I EMPRENEDORIA - CONEIX EL MERCAT DE TREBALL

 

Busques feina?

El mercat de treball, com a intercanvi d’ofertes i demandes d’ocupació, es troba en contínua transformació. En la seva configuració hi intervenen factors econòmics, tecnològics, socials o culturals, vinculats a la transformació dels diferents sectors econòmics, cosa que repercuteix en la demanda d'ocupacions i perfils professionals.

El mercat laboral ens ofereix una informació clau en relació a les diferents ocupacions i perfils professionals. Alhora, ens pot ajudar a definir el nostre objectiu laboral. Mitjançant els següents links, podràs conèixer les principals característiques del mercat laboral, així com també les tendències actuals que segueix i els principals sectors professionals i els anomenats “jaciments d’ocupació”.

Informació sobre la situació global del Mercat laboral

Noves professions. Educaweb.

Gestió del talent

 

Indicadors dels mercat de treball

Als següents enllaços podràs trobar informació del mercat laboral en forma d'indicadors, que mostren la seva tendència actual.

 Indicadors socioeconòmics Hermes ,  dades de l'observatori del Mercat de Treball de la Mancomunitat Penedès - Garraf, Informació IDESCAT

Indicadors del mercat de treball. Bcn Activa

 

Informació laboral 

A continuació trobaràs informació que et pot ser útil en relació als convenis dels diferents sectors professionals, així com també sobre la contractació, conceptes i drets i deures bàsics dels treballadors.

Convenis laborals, Drets i deures bàsics dels treballadors, modalitats - tipus de contractes i guia de contractació,  bonificacions / reduccions a la contractació laboral. Guía contractació Sepe.  Salari i nòmina. Diccionari laboral.  Conceptes laborals.

Més informació sobre aquests conceptes a les unitats formatives.