MERCAT

El mercat setmanal dels Monjos es va crear l’any 1991, des de llavors s’estableix al municipi cada diumenge de 9 a dos quarts de 3h, i ha esdevingut un important espai de referència per a ‘paradistes’, visitants de la zona i residents.

 

Després de més de 20 anys en ple funcionament, avui el mercat compta amb un total de 170 parades i s’ha consolidat com a punt de trobada i visita a Santa Margarida i els Monjos. Al conegut mercat dels Monjos podeu trobar tot tipus d’articles. Són més de 1.200 metres lineals de parades que s’ubiquen a l’aparcament del mercat, a la Rambla de Penyafel i a l’avinguda Cal Salines (veure mapa   http://maps.google.es/maps?ll=41.324974,1.664579&spn=0.012215,0.027466&t=m&z=16&vpsrc=6&lci=com.panoramio.all ). La majoria de parades són de roba i complements (roba de dona, home, unisex, infantil, juvenil, interior, calçat, etc.), però també se’n troben moltes d’alimentació, de fruites i verdures de proximitat i de temporada de la zona, i fins i tot de parament de la llar, o bé tant variades com de plantes, animals, joguines, etc. La varietat de productes que s’hi poden trobar és un tret distintiu que es vol potenciar.

 

Des del 2010, amb la pavimentació de l’aparcament, es va aprofitar per reordenar el mercat setmanal, ubicant a llocs diferenciats l’alimentació, la roba, els complements, els productes per la llar, etc.

Amb la voluntat de millorar els serveis i la qualitat del mercat setmanal, l’Ajuntament, en els propers anys, preveu crear un punt d’informació sobre el municipi i els recursos turístics i visitables.