OCUPACIÓ I EMPRENEDORIA - ORIENTACIÓ PROFESSIONAL

 

CONEIX EL TEU PERFIL PROFESSIONAL

El perfil professional és el conjunt de capacitats i competències d’una persona en relació a la seva formació i experiència professional, en relació a l’assoliment d’una ocupació determinada. Tot seguit t’oferim una sèrie de recursos perquè coneguis millor i defineixis els teus interessos professionals, les teves habilitats, competències, objectiu i itinerari que et marcaràs per aconseguir el teu objectiu laboral.

 

IDENTIFICA:

 Et proposem que analitzis la teva situació a l'entorn als següents aspectes bàsics:

1. Si treballar entra en els teus plans

2. Què saps: dels teus interessos i motivacions, de les teves competències, del mercat de treball i de les ocupacions

3. Si tens clar el teu objectiu laboral

4. Si tens un pla per a l'acció: per millorar les competències i per a la cerca de feina.

 

Descarregant la fitxa trobaràs les preguntes guia per cada un d’aquests aspectes. Es tracta que vagis responent SI/NO/A MITGES. El total de resultats et donaran una imatge d’aquells aspectes que ja tens clars i dels que encara no.

 

EXPLORA

Per definir el teu projecte professional i tenir més possibilitats d’accedir, mantenir i promocionar en una feina has de tenir clares un munt de coses: Què t’implicarà treballar, quines ocupacions t’interessen, quin és el teu capital de competències, quines oportunitats t’ofereix el mercat de treball i com són les feines en les que voldries i creus que podries treballar.

 

Interessos

El test d’interessos professionals és una eina que t’ajudarà a identificar les teves preferències i interessos professionals, relacionant els teus interessos amb sortides professionals reals i definir el teu objectiu professional.

El GR de Educaweb

Test d'interessos professionals porta 22

Test CLOE. SOC

Test d'orientació-XTEC

 

Competències

Diccionari de competències de mapa laboral

Diccionari de competències clau porta 22

Eina d'avaluació de les competències

 

DECIDEIX:

Ja tens clar el teu projecte professional? És hora de triar o confirmar el teu objectiu laboral. Et serà més fàcil decidir-te quan coneguis les possibilitats reals que tens de treballar en cadascuna de les feines que t’estàs plantejant.

Aquí podràs fer-te una idea general de la distància que hi ha entre tu i aquestes feines, què has de millorar per tenir més probabilitats d’èxit i quin cost tindrà per tu. Tindràs més elements per decidir.

Coneix els sectors amb futur

Cercador d'ocupacions Barcelona Activa.

Fitxes ocupacionals del SOC

Diccionari de professions Educaweb

 

ACTUA

Quins són els teus objectius? I el teu projecte professional? Tens clar el teu objectiu laboral i saps quines són les teves competències fortes i les àrees en què has de millorar per assolir el teu objectiu, és a dir, per treballar en les feines per les que t’has decidit. Ara ja pots planificar el procés de millora que necessites fer per assolir el teu objectiu laboral, planificar el procés de cerca de feina i preparar les eines i recursos que et calen per presentar la teva candidatura.

Pla de millora de les competencies

Pla de recerca de feina

 

 *Informació obtinguda de mapalaboral.org.